Hyppää sisältöön

Tietoa toiminnasta

MITÄ?

Kulttuuripajalla, järjestetään erilaisia maksuttomia ryhmiä, joissa tehdään musiikkia, kirjoitetaan, valokuvataan, liikutaan, retkeillään, pelataan – vain luovuus on rajana! Pajalle voi tulla ryhmien lisäksi myös vain hengailemaan yksin tai muiden kävijöiden kanssa. Paikalla on aina myös henkilökuntaa.

Kulttuuripaja Hiisi on matalan kynnyksen paikka ja syrjinnästä vapaa alue.  Tarjolla on aina kahvia, teetä ja mukavaa seuraa.  Toimintaan osallistuminen on täysin maksutonta, eikä mitään ennakkotaitoja tarvita.

”Tää on tosi matalan kynnyksen paikka. Täällä ei vaadita mitään ihmiseltä – se on ihan sairaan hienoo!”

Pajalla järjestettäviä ryhmiä ohjaavat koulutetut vertaisohjaajat. Voit osallistua yhteen tai useampaan ryhmään ja olla mukana toiminnassa niin kauan kuin haluat. Ryhmät kokoontuvat viisi viikkoa kerrallaan ja niiden sisällöt vaihtelevat.

Voit halutessasi osallistua Kulttuuripajalla järjestettävään vertaisohjaajakoulutukseen, joka antaa sinulle valmiudet oman ryhmän ohjaamisen. Ohjattavan ryhmän teeman saat päättää itse. Tukea ja apua ohjaamiseen saat tarvittaessa henkilökunnalta.

KENELLE?

Kulttuuripaja on monelle syy nousta ylös aamuisin, rento ajanviettopaikka ja mahdollisuus kokeilla ja oppia uutta. Toiminta on suunnattu 18-35 -vuotiaille, jotka haluavat vahvistaa mielen hyvinvointia luovan yhdessä tekemisen kautta. Älä epäröi tulla tutustumiskäynnille – olet lämpimästi tervetullut.

”Kun ei ole vielä valmis menemään töihin tai opiskelemaan, niin      täällä voi harjoitella sitä eikä vain istua sohvalla.”

KULTTUURIPAJA HIISI?

Kulttuuripaja Hiisi on Sosped-säätiön toimintaa, ja toiminut Lohjalla vuodesta 2012 asti. Kulttuuripajat pohjautuvat kultuuripajamalliin. Kulttuuripajoja on useilla eri paikkakunnilla. Kulttuuripajatoiminnan ideana on se, että vapaa-
ehtoinen ja merkityksellinen tekeminen auttavat eteenpäin haastavasta elämäntilanteesta. Haluamme tarjota paikan ja välineet luovaan kokeilemiseen.

Kulttuuripaja Hiiden henkilökunta ottaa uudet kävijät vastaan ja kertoo pajan toiminnasta. Tämän lisäksi työntekijät vastaavat pajan arkisten asioiden pyörittämisestä, luovat turvallisen ja mukavan ilmapiirin, kouluttavat vertaisohjaajia, toimivat ryhmien taustatukena, sekä ovat aina valmiita kuuntelemaan.

Ota rohkeasti yhteyttä ja tule tutustumaan Hiiden mukavaan porukkaan!

LISÄTIETOA KULTTUURIPAJATOIMINNASTA

Minun kulttuuripajani -artikkelikirja

Artikkelikirja sisältää tarinoita toivosta, kohtaamisesta ja mielenterveydestä. Artikkelikirjan PDF-versio löytyy Sosped-säätiön sivuilta.

Esitys Sospedin kulttuuripajatoiminnasta

Lyhyt esitys Sosped-säätiön kulttuuripajatoiminnasta.