Hyppää sisältöön

Yleisimmän kysymykset

Miten toimintaan pääsee mukaan?

Kaikkeen toimintaan pääsee mukaan tutustumiskäynnin kautta. Uusia kävijöitä otetaan mukaan joustavasti ja pyrimme löytämään sinulle mukavaa tekemistä heti samalle tai seuraavalle viikolle. 

Mistä näen viikko-ohjelman?

Viikko-ohjelman näet nettisivuilta tai Facebook-sivuiltamme. Ohjelma vaihtuu muutaman kerran vuodessa. 

Tuleminen jännittää kovasti. Uskallanko tulla?

Kulttuuripajalla on lempeä ja rento ilmapiiri. Toiset pajalaiset ovat hyvin ymmärtäväistä joukkoa ja jokainen saa pajalla olla oma itsensä. Useimpia jännittää aluksi ja täällä saa olla puhelias, mutta myös hiljainen. Ryhmissä ei ole pakko tehdä mitään eli halutessaan voi myös vain seurailla ryhmän toimintaa. Omista asioistaan ei ole pakko puhua muille ja kaikki ovat sitoutuneet luottamuksellisuuteen. Työntekijät auttavat mielellään ja kovasta jännittämisestä voi puhua heti aloituskeskustelussa. Se on ihan tavallinen asia eikä haittaa mitään.

Olen opiskelija/työtön/töissä/sairaslomalla/eläkkeellä/kuntoutustuella, voinko osallistua?

Voit osallistua, jos vain itse ennätät. Kulttuuripajalla kävijöiden elämäntilanteet vaihtelevat.

Voinko tuoda omat eväät Kulttuuripajalle, ja missä niitä voi säilyttää?

Kulttuuripajalla on tarjolla ilmaiseksi kahvia ja eri teelaatuja. Mukaan voi ottaa lisäksi kunnon eväät, niin jaksaa.

Täytyykö muille kävijöille kertoa oma nimensä tai jotakin muuta itsestään?

Jokainen säätelee itse sitä, minkä verran haluaa asioistaan kertoa. Voit esiintyä etunimellä, lempinimellä tai itse valitulla nimellä. Jos haluat, vain työntekijät tietävät oikean nimesi. Aloituskeskustelussa puhutaan myös hieman elämäntilanteestasi kahden kesken työntekijän kanssa.

Voinko ilmoittautua ryhmään, vaikka ryhmässä tehdään jotakin, jossa olen omasta mielestäni huono?

Kyllä ehdottomasti! Ryhmät on tarkoitettu niin vasta-alkajille kuin kokeneille tekijöillekin, eikä ryhmissä ole tarkoitus arvioida, kuinka hyvä kukin on. 

Toiminta on suunnattu nuorille, joilla on jokin mielenterveyden haaste. Minulla ei ole minkäänlaista diagnoosia, vaikka elämä joskus ahdistaakin. Ovatko kaikki muut siellä ihan sekaisin?

Kulttuuripajalle kokoontuu ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneet samoista asioista ja toiminta pyörii aktiivisen tekemisen ympärillä. Moni on yllättynyt pikemminkin siitä, kuinka tavallisilta tyypeiltä kävijät vaikuttavat. Kyseessä ei ole hoitopaikka, vaikka työntekijöillä onkin valmiuksia auttaa erilaisissa haasteissa. 

Ystäväni/kumppanini haluaisi myös tulla mukaan toimintaan. Voinko vain ottaa hänet mukaan?

Kaikki tulevat mukaan toimintaan tutustumiskäynnin kautta. Silloin tällöin järjestämme myös kaikille avoimia tapahtumia, joihin voi kutsua kavereita ja sukulaisia.